Maukkaampi saunahetki!

Maukkaampi saunahetki!


Woman sitting outside sauna

Sauna on yksi tuttu ja arkinenkin keino rentoutua. Parhaimmalta sauna tuntuu kun tulee metsästä pitkältä tai ihan lyhyeltäkin ulkoilulta takaisin kotiin. Mikäli haluaisit joskus nostaa sauna kokemuksen arkisuuden yläpuolelle tai sinuakin hiukoo joskus saunassa, tykkäät saunoa pitkän kaavan mukaan tai kokeilla jotain uutta alla pari helppoa tarjoilu ehdotusta.

Ennen saunaa hedelmäsalaatti tai leipänen virkistää muttei ole liian täyttävää sillä täydellä mahalla saunominen saattaa rentouttaa jopa väsymyksen puolelle, siitä kirjoittajalla onkin paljon omaa kokemusta.

 

Mikäli saunominen tehdään pitkän kaavan mukaan voi jäähdyttely hetkillä olla mukava nauttia esim. kallioimarrejuuriteetä/kuusenkerkkäteetä tai terveys shottia suolaisten ruisleipä korppujen tai taateleiden kera. Ensinmäisenä ei välttämättä tule mieleen kantaa tarjottavia saunalle mutta kun sen kerran on tehny niin hemmottelulta se tuntuu että haluaa uudelleenkin tehdä.

 

Saunan jälkeen onkin sitten illallisen aika. Tähän on niin monta vaihtoehtoa kuin on ruokailijaakin mutta helppo ja maukas vaihtoehto on sienikeitto suppilovahveroilla ja marjapöperö jälkkäriksi njam!

Marjapöperön ja teen ohjeet löytyy Janne Sarolan Ruokaa Avotulilla kirjasta. Antoisia saunahetkiä! 

 

Krista

Ruoka ja sauna nautiskelija