Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Mistä materiaalista Kupilka-tuotteet valmistetaan?
 • Kupilka-tuotteet valmistetaan Kupilkalle räätälöidystä Kareline-luonnonkuitukomposiitista, jossa lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen, sertifioiduista metsistä saatava havusellukuitu (50%) ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty kestomuovi (50%).

 • Vuoden 2024 aikana siirrymme asteittain käyttämään tuotteiden valmistuksessa uusittua Kareline® BioNFC-luonnonkuitukomposiittia. Tästä materiaalista valmistetaan tällä hetkellä jo Mauri Kunnas-valikoiman tuotteet.

 • Kareline-luonnonkuitukomposiitista valmistetut tuotteet patinoituvat kauniisti ajan saatossa menettämättä käyttöominaisuuksiaan.

 • Tuotannossamme syntyvä materiaalihävikki on todella pientä, sillä kaikki tuotteet, jotka eivät täytä laatuvaatimuksiamme, voidaan uudelleen rouhia Kareline-materiaaliksi. Tätä rouhittua materiaalia voidaan käyttää jälleen uusien Kupilka-tuotteiden valmistuksessa.
Kareline® BioNFC-luonnonkuitukomposiitti

Vuoden 2024 aikana siirrymme käyttämään kaikkien tuotteidemme valmistuksessa uudistettua Kareline® BioNFC-luonnonkuitukomposiittia, jonka biopohjaisuus on 62% aiemman 50% sijaan.

Uudistetun materiaalin seossuhde on 50% havusellukuitua sertifioiduista metsistä ja 50% elintarvikekäyttöön hyväksyttyä kestomuovia.

Uudistetulla materiaalilla on monia hyviä ominaisuuksia:

 • Aiempaa pienempi raaka-aineiden aiheuttama hiilijalanjälki suuremman biopohjaisuuden myötä
 • Helpompi puhdistaa tiiviimmän pinnan vuoksi
 • Tuotteet vaalenevat hitaammin
 • Tarkempi ja syvempi laserointi, joka kestää paremmin aikaa ja kulutusta
Missä Kupilkat valmistetaan?

Kupilkat valmistetaan Pyytivaaralla, Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa. Kupilka tuotteille on myönnetty Design from Finland- ja Avainlippu-tuotemerkit. Jälkkimmäinen näistä on myönnetty myös Kareline-luonnonkuitukomposiiteille.

Miten Kupilka-tuotteet värjätään?

Kupilka-tuotteiden värjäämiseen käytetään elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä värejä. Tuotteet on läpivärjättyjä, eli tuotteen pinnassa ei ole väripinnoitetta, joka voisi kulua pois. Tuotteiden väri voi kuitenkin ajan saatosta muuttua ja patinoitua käytetyn Kareline-luonnonkuitukomposiitin ominaisuuksien mukaisesti.

Kupilkassani on puinen tuoksu. Onko tämä normaalia?

Kupilkat valmistetaan Kareline-luonnonkuitukomposiitista, joten Kupilkalle on ominaista tuoksua puulle. Tuoksu on sitä voimakkaampi, mitä uudemmasta tuotteesta kyse. Tuoksu katoaa joidenkin pesukertojen jälkeen.

Ovatko kaikki Kupilka-tuotteet samannäköisiä?

Jokainen Kupilka-tuote on kuvioinniltaan uniikki. Kupilkat valmistetaan Kareline-luonnonkuitukomposiitista, josta valmistetuissa tuotteissa on luontaisesti eroavaisuuksia ja esimerkiksi eri tuotantoerien sävyt voivat poiketa hieman toisistaan. Lisäksi tuotteessa voi esiintyä tuotetta vaaleampia tai tummempia pilkkuja johtuen materiaalin puukuidusta. Erot ulkonäössä eivät vaikuta tuotteen käyttöön tai kestävyyteen.

Onko Kupilka turvallinen käyttää?
 • Kyllä. Kupilka-tuotteet ovat elintarvike hyväksyttyjä ja täyttävät EY/EU-vaatimukset. EC/1935/2004/EC §3 ja EU No 10/2011.

 • Viime aikoina on noussut esille bambu tai muun kasvikuidun ja muovin yhdistelmästä valmistetut tuotteet ja niistä mahdollisesti vapautuvat formaldehydi- tai melamiinijäämät. Kareline-materiaalissa käytättevä havusellukuitu ei kuulu EU:n muoviasetuksen kiellettyjen aineiden listalle ja Kupilka-tuotteita on täysin turvallista käyttää. Tuotteista ei irtoa haitallisia aineita pitkässäkään käytössä, oli kyse sitten kylmistä tai kuumista herkuista.
Voiko Kupilkan kierrättää?

Elinkaarensa lopuksi Kupilka voidaan kierrättää energiajakeen mukana, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten. Kupilka-tuotteet eivät ole biohajoavia, sillä olemme halunneet maksimoida niiden kestävyyden ja käyttöiän.

Käyttö

Miten huollan ja pesen Kupilkani?

Kupilka-tuotteet kestävät astianpesukonetta ja ovat lähtökohtaisesti helppohoitoisia. Tuotteet eivät säikähdä, vaikka pesisit kupin vasta retken jälkeen kotona, sillä Kupilkat eivät ime itseensä makuja tai hajuja.

Käytännön kokemuksen pohjalta voidaan Kupilka-tuotteiden todeta kestävän myös ammattilaispesukoneita.

Kestääkö Kupilka mikroaaltouunia? Voinko valmistaa siinä ruokaa hellalla tai avotulella?

Emme suosittele Kupilkan käyttämistä mikroaaltouunissa, hellalla tai avotulella.

Voinko käyttää metalliaterimia yhdessä Kupilkan kanssa?

Metalliset aterimet voivat naarmuttaa tuotteen pintaa. Suosittelemme käyttämään Kupilka-tuotteiden kanssa samasta materiaalista valmistettuja Kupilka-aterimia, jotta astiasi säilyvät parempina pidempään.

Mitä Kupilkasta voi tarjoilla?

Kupilkan käyttölämpötila on -30 asteesta +100 asteeseen. Voit huoletta nautiskella Kupilkastasi niin kylmät kuin kuumat juomat. Kupilkaan ei imeydy hajuja tai makuja, joten voit huoletta tarjota siitä niin maitokahvit, kaakaot, teet, mehut, kuin alkoholipitoiset juomat.

Voinko koristella Kupilkani maalaamalla? Voiko tuotetta hioa tai porata?
 • Tuotteisiin voi maalata esimerkiksi laadukkailla akryylimaaleilla. Muista antaa maalin kuivua huolellisesti ja ohjeita noudattaen.

 • Tuotteita voi porata ja hioa aivan kuten täysin puusta valmistettuja tuotteita. Huomioithan, että erittäin korkea lämpötila voi polttaa puuta ja sulattaa porausreikää. Tuotteen pinnan hiominen voi vaikuttaa tuotteen puhdistamiseen.

TILAUS JA TOIMITUS

Haluaisin tilata personoidun Kupilkan. Miten se onnistuu?
 • Voit tilata tekstilaseroinnilla personoidun Kupilka-tuotteen omasta verkkokaupastamme. Laserointi lisätään tilaukselle tuotesivulla. Valitse kohdasta Laserointi Kyllä ja kirjoita haluamasi teksti oikeaan tekstikenttään.

 • Logo-laserointeja teemme tällä hetkellä yritys ja yhdistysasiakkaille. Olethan tällöin yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen kupilka@kupilka.fi
Voinko saada toimituksen toiselle paikkakunnalle?
 • Tilaus voidaan toimittaa haluamaasi noutopisteeseen. Kirjaa kassalla kohtaan toimitus haluttu toimituspaikka. Voit valita joko automaattisen toimituspaikan tai haluamasi toimituspaikan. Klikkaa vielä alhaalla kohdassa laskutusosoite kohta käytä eri laskutusosoitetta ja syötä kysytyt tiedot.
 • Mikäli sinulla on käytössäsi Postin OmaPosti-sovellus, tarkistathan että sinulla ei ole käytössäsi Oma noutopiste-palvelu, sillä tällöin pakettisi ohjautuu omaan noutopisteeseesi automaattisesti
 • Huomioithan, että toimitamme vain Suomeen

LASEROINTI

Valikoimasta ei löydy haluamaani Mauri Kunnas tai Muumi Kupilka-tuotetta. Mitä teen?
 • Tällä hetkellä saatavilla olevan valikoiman löydät aina verkkokaupastamme. Kupilkalle on määritelty tuote- ja värikohtaisesti saatavilla olevat Mauri Kunnas- ja Muumi-hahmot.

 • Voit esittää hahmotoiveita osoitteeseen asiakaspalvelu@kupilka.fi. Tuotevalikoimaamme kehittäessä seuraamme meille tulevia ehdotuksia ja toiveita.
Kestääkö tuotteessani oleva laserointi?

Kupilka-tuotteiden normaaliin kulumiseen kuuluu puulle ominainen patinoituminen, mikä ei vaikuta tuotteen käyttöön. Ajan myötä myös tuotteessa oleva laserointi haalistuu.

Miksi laserointijälki on erilainen uudessa Kupilkassani?

Vuoden 2024 aikana siirrymme käyttämään kaikkien Kupilka-tuotteiden valmistuksessa uusittua Kareline® BioNFC-luonnonkuitukomposiittia. Uudistettu materiaali mahdollistaa aiempaa tarkemmanja syvemmän laseroinnin, minkä takia uudessa tuotteessasi oleva laserointi voi näyttää erilaiselta. Tällä hetkellä uudistetusta materiaalista valmistetaan jo Mauri Kunnas Kupilka-tuotteet.