Usein kysytyt kysymykset

Kupilka-tuotteet valmistetaan Suomessa, Kontiolahden Pyytivaaralla.

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi.

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi polttaa lämpöenergiaksi.

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Kyllä. Astiat voi pestä käsin luonnossa tai astianpesukoneessa kotiin palatessa.

Kupilkat ovat olleet jo vuosia käytössä yrityksillä, jotka käyttävät ammattikeittiön astianpesukoneita, joten kokemuksen perusteella vastaus kysymykseen on; kyllä.

Kyllä. Kupilkasta voi juoda mitä tahansa juomia, eikä tuotteisiin imeydy hajuja tai makuja.

Kupilka-tuotteeseen ei imeydy hajuja tai makuja, joten sen voi pestä milloin itselle sopii.

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Kyllä. Kupilka-tuotteet ovat elintarvikehyväksyttyjä ja ne täyttävät EY/EU-vaatimukset

EC/1935/2004/EC §3 ja EU No 10/2011.

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Kupilka-astiat on värjätty elintarvikekäyttöön soveltuvilla väreillä. Koko tuote on läpivärjätty eli sitä ei ole pinnoitettu millään mikä voisi kulua pois.

Kupilka-tuotteet eivät ole biohajoavia vaan ne on suunniteltu kestämään, mikä pienentää hiilijalanjälkeä. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Kierrätämme kaiken materiaalin tuotannossamme, jotta hukkaa ei pääse syntymään. Ruoan kanssa kosketuksissa olevat tuotteet eivät lain mukaan saa sisältää ostettua kierrätysmateriaalia. Tuotteiden materiaalina on omavalmisteinen Kareline® luonnonkuitukomposiitti – lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen sertifioiduista metsistä saatava mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni (seossuhde: 50/50). Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kupilka-tuotteen sisälle ei imeydy kosteutta, siksi myöskään hajut ja maut eivät jää kiinni tuotteeseen.

Tuotteillamme ei ole parasta ennen -päiväystä. Kupilkat ovat erittäin kestäviä eli pitkäikäisiä. Tuotteet myös patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kupilka-tuotteet ovat helppohoitoisia eivätkä ne vaadi erityistä huoltoa.

Kyllä. Kuppeihin, kulhoihin ja puukkoihin voidaan laseroida enintään 12 merkkiä sisältävä nimi. Logotilauksissa ota yhteyttä myynti@kupilka.fi

Kyllä. Tuotteisiin voi maalata esimerkiksi laadukkailla akryylimaaleilla. Muista antaa maalin kuivua huolellisesti ja ohjeita noudattaen.

Kyllä. Voit porata ja hioa tuotetta kuten täysin puista tuotetta. Huomioithan, että erittäin korkea lämpötila voi polttaa puuta ja sulattaa porausreikää.

Kupilka-astiat säilyvät parempina pidempään, kun käytät samasta materiaalista valmistettuja Kupilka-aterimia. Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Tuotteissa voi olla pilkkuja, jotka johtuvat materiaalin puukuitupitoisuudesta. Pilkut eivät vaikuta tuotteen käyttöön.

Kupilkoille on tarkoin määritelty tuote- ja värikohtaisesti saatavilla olevat Muumi-logot. Yksilöllisen tuotteen halutessanne suosittelemme teksti-laserointivaihtoehtoa.

Tuotteen normaaliin kulumiseen kuuluu puulle ominainen patinoituminen, mikä ei vaikuta tuotteen käyttöominaisuuksiin. Patinoituminen aiheuttaa myös logon haalistumista ajan kuluessa.

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi.

Viime aikoina on noussut esille bambun tai muun kasvikuidun ja muovin yhdistelmästä valmistetuista tuotteista mahdollisesti vapautuvat formaldehydi- tai melamiinijäämät. Tästä syystä johtuen ko. materiaaleista ei ole sallittua valmistaa tai myydä tuotteita EU:n alueella.
 
Kupilka-tuotteet valmistetaan kotimaisesta mäntysellukuidusta, joka ei kuulu EU:n muoviasetuksen kiellettyjen aineiden listalle. Tuotteemme on hyväksytty elintarvikekäyttöön EU:n standardien mukaisesti, eikä niistä irtoa haitallisia aineita pitkäaikaisessakaan käytössä – oli kyse sitten kylmistä tai kuumista herkuista.

Kyllä. Kupilkan tuoreuden voi testata puun tuoksusta – mitä voimakkaampi tuoksu, sitä uudempi tuote! Tuoksu katoaa joidenkin pesukertojen jälkeen.