Materiaalin kehityksellä kohti pienempää hiilijalanjälkeä

Materiaalin kehityksellä kohti pienempää hiilijalanjälkeä


Kupilkalle räätelöity, uniikki materiaali mahdollistaa tuotteiden kestävyyden ja ekologisuuden

Kupilka-tuotteiden valmistusmateriaalina on alusta alkaen ollut Kareline-luonnonkuitukomposiitti. Komposiitin seossuhde on 50 % kotimaista havusellua ja 50 % elintarvikekontaktiin hyväksyttyä kestomuovia. Käytetty materiaali varmistaa Kupilkan erinoimaiset ominaisuudet:

- Kevyt kantaa mukana
- Kestävä ja pitkäikäinen
- Astiapesukoneessä pestävä
- Turvallinen ja tukeva pidellä, sillä astia ei kuumene

PIENEMPI HIILIJALANJÄLKI BIOPOHJAISUUTTA LISÄÄMÄLLÄ

Vuonna 2023 Kupilka täytti huikeat 20 vuotta ja juhlistaaksemme tätä taivalta parantelimme Kupilkalle räätälöityä Kareline-materiaalia entisestään. Vuoden 2024 aikana siirrymme käyttämään kaikkien Kupilka-tuotteiden valmistuksessa uudistettu Kareline BioNFC-luonnonkuitukomposiittia, jonka biopohjaisuus on 62 % aiemman 50 % sijaan. Lisäämällä biopohjaisuutta olemme pienentäneet entisestään raaka-aineiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeämme.


Pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi parannellusta materiaalista valmistetut tuotteet ovat helpompia puhdistaa, sillä uusittu materiaali on tiiviimpää. Tämän vuoksi tuotteet myös patinoituvat ja vaalenevat aiempaa hitaammin. Uusi materiaali mahdollistaa aiempaa tarkemman, syvemmän ja kestävämmän laseroinnin.

Mauri Kunnas Kupilka-tuotteet olivat ensimmäiset Kareline BioNFC-luonnonkuitukomposiitista valmistetut Kupilka-tuotteet. Uuden materiaalin käyttöön siirrytään asteittain vuoden 2024 aikana. Sekä tuotteet, että käytetty materiaali valmistetaan EKOenergialla Kontiolahdella, Pohjois-Karjalassa.