ME VÄLITÄMME

KUPILKAN ELINKAARI

Tuotteet valmistetaan omasta luonnonkuitukomposiitista ja ne tukevat näin uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä. Puu komposiittiin tulee suomalaisista sertifioiduista metsistä. Sekä tuotteet että materiaali on valmistettu EKOenergialla Suomessa, Kontiolahden Pyytivaaralla. Valitsemalla kotimaisen tuotteen tuet suomalaista työtä ja pienennät logistiikkapäästöjä. Tuotteen laaja käyttölämpötila (-30 °C – +100 °C) ja materiaalin kestävyys takaavat pitkäkestoisen tuotteen vuosiksi eteenpäin, ja näin myös pienemmän hiilijalanjäljen. Elinkaaren lopuksi tuotteet voidaan palauttaa muovinkierrätyskeskuksiin, polttaa lämpöenergiaksi uunissa tai jauhaa uudelleen käyttöön. KUPILKA-pakkaukset on valmistettu uusiopahvista, joka voidaan kierrättää tai polttaa.

HIILIJALANJÄLJEN MINIMOIMINEN

Puolueettoman konsulttifirman tekemän tutkimuksen mukaan Kupilka-tuotteen ja Kareline-luonnonkuitukomposiitin valmistuksesta aiheutuvat päästöt ovat nolla (0 kg CO2-ekv). Laskennassa noudatettiin soveltaen kansainvälisiä elinkaariarviointistandardeja ISO 14040 ja ISO 14044. Tutkimuskohteeksi valittiin Kupilka-tuoteperheen suosituin tuote, Kupilka 21 -kuppi ja teelusikka kolmiopakkauksessa.

Kuinka nollapäästöt on mahdollista saavuttaa?

  1. Tuotannossa syntyvät jätteet kierrätetään omassa toiminnassa.
  2. Käytetty sähkö on hiilineutraalia EKOenergiaa. Tämän lisäksi tuotantotilojen katolle on asennettu 140 aurinkopaneelia.
  3. Tuotantotilojen lämmitys tapahtuu hukkalämmöllä ja ekosähköllä, jotka ovat hiilineutraaleja lämmönlähteitä.

 Kupilka hiilijalanjälki

Kun hiilijalanjälkilaskelmaan sisällytetään raaka-aineiden hankinta- ja kuljetusprosessit, Kupilka-tuotteen valmistus sekä pakkausmateriaalien hankinta (valmistus ja kuljetus), tulee tutkimuskohteen hiilijalanjäljeksi 0,23 kg CO2-ekv. Yhtä pieni hiilijalanjälki syntyy, kun kasvatetaan 1,2 kg perunoita. Suurin osuus (yli 65%) koko elinkaaren hiilijalanjäljestä aiheutuu käytön aikana tapahtuvasta tuotteen pesusta. Kupilka suositteleekin pesemään tuotteita harkiten, ja ympäristöystävällisiä pesuaineita käyttäen.

YHDESSÄ

Hyvinvoivat työntekijät ovat parempia työntekijöitä! Teemme parhaamme paremman työympäristön luomiseksi, jolloin oma-aloitteisuus pääsee kukoistamaan. Ajoittain järjestämme fyysistä harjoittelua työajalla terveyden edistämiseksi. Yhteishenkeä parantaaksemme teemme jo perinteeksi muodostuneita kesämatkoja uusiin kohteisiin, kuten Savonlinnan oopperajuhlille, vietämme vuotuiset joulujuhlat sekä järjestämme muita yhteisiä tapahtumia.

YHTEISKUNNAN TUKEMINEN

Me uskomme, että jokaisen yrityksen tulisi antaa takaisin osansa tälle yhteiskunnalle. Meillä on pitkät perinteet vähempivaraisten tukemisessa kansainvälisesti mm. Plan-kummitoiminnan kautta. Tällä hetkellä kummilapsemme on Hondurasista. Tuemme tapahtumia, jotka rohkaisevat ihmisiä ulkoilemaan, kuten Suomen Ladun ’Nuku Yö Ulkona’. Rohkaisemme lapsia aktiiviseen elämään mm. tukemalla junioreiden pesäpalloa ja jääkiekkoa. Palkkaamme nuoria kesätyöntekijöitä työelämän alkeita oppimaan. Meillä on myös aika ajoin työharjoittelijoita koulusta. Hyvät suhteet kyläyhteisön kanssa ovat olleet ehdottoman tärkeät jo yrityksen perustamisesta lähtien. Talkoot, työmahdollisuudet, avoimet päivät ja kyläyhteisön tukeminen ovat olleet reseptinä onnelliseen yhteiseloon.