Juuret & Design

PARAS KAVERINI KUPILKA

Eräänä päivänä nuotiolla isoisä ojensi kuppini ja sanoi: ”Kupilka on vanha nimi, tulee aikojen takaa. Jo muinoin nautittiin nuotiolla pienistä kupeista milloin kuumia, milloin muita makoisia juomia. Illan tullen kupponen, oma Kupilka oli kuin paras ystävä, jolla oli aikaa kuunnella… kuin järven aalloilla ja metsän puilla”. 

 

Design

HEIKKI KOIVUROVA

Kupilka-astioiden ja -puukkojen pääsuunnittelija on teollinen muotoilija Heikki Koivurova. Koivurova on tunnettu maanläheisestä asenteestaan ja kauniista, mutta käytännöllisestä muotoilusta. Lapista kotoisin oleva muotoilija asuu nykyään Pohjois-Karjalassa, mistä Kupilkan nimikin juontuu. Kupilka-tuotteita yhdistävät suomalaiset perinteet, uusin teknologia ja parhaat materiaalit. Laadusta tinkimättömän, toiminnallisen ja kauniin tuotteen luominen ovat suunnittelun lähtökohdat. Yksin tai yhdessä, Kupilka tuo palan pohjoista kotimaisuutta ruokailuhetkiin.

 

KUPILKA MATERIAALIT

Meidän oma Kareline® luonnonkuitukomposiitti: lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni. (Seossuhde 50 % mäntysellukuitua ja 50 % kestomuovia.) Tuoteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan. Kareline® luonnonkuitukomposiitti sai alkunsa puuteknologiakeskus Puugiassa Joensuussa.

 

 

KUPILKAN ERITYISOMINAISUUDET

Elinkaaren lopuksi tuotteet voidaan palauttaa muovinkierrätyskeskuksiin, polttaa lämpöenergiaksi uunissa tai jauhaa uudelleen käyttöön. Kupilka® täyttää EU-vaatimukset No 10/2011 ja 1935/2004/EC §3.

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi.

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi polttaa lämpöenergiaksi.

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Kyllä. Astiat voi pestä käsin luonnossa tai astianpesukoneessa kotiin palatessa.

Kyllä. Kupilkasta voi juoda mitä tahansa juomia, eikä tuotteisiin imeydy hajuja tai makuja.

Kupilka-tuotteeseen ei imeydy hajuja tai makuja, joten sen voi pestä milloin itselle sopii.

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Kyllä. Kupilka-tuotteet ovat elintarvikehyväksyttyjä ja ne täyttävät EY/EU-vaatimukset

EC/1935/2004/EC §3 ja EU No 10/2011.

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Kupilka-astiat on värjätty elintarvikekäyttöön soveltuvilla väreillä. Koko tuote on läpivärjätty eli sitä ei ole pinnoitettu millään mikä voisi kulua pois.

Kupilka-tuotteet eivät ole biohajoavia vaan ne on suunniteltu kestämään, mikä pienentää hiilijalanjälkeä. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Kierrätämme kaiken materiaalin tuotannossamme, jotta hukkaa ei pääse syntymään. Ruoan kanssa kosketuksissa olevat tuotteet eivät lain mukaan saa sisältää ostettua kierrätysmateriaalia. Tuotteiden materiaalina on omavalmisteinen Kareline® luonnonkuitukomposiitti – lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen sertifioiduista metsistä saatava mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni (seossuhde: 50/50). Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kupilka-tuotteen sisälle ei imeydy kosteutta, siksi myöskään hajut ja maut eivät jää kiinni tuotteeseen.

Tuotteillamme ei ole parasta ennen -päiväystä. Kupilkat ovat erittäin kestäviä eli pitkäikäisiä. Tuotteet myös patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kupilka-tuotteet ovat helppohoitoisia eivätkä ne vaadi erityistä huoltoa.

Kyllä. Kuppeihin, kulhoihin ja puukkoihin voidaan laseroida enintään 12 merkkiä sisältävä nimi. Logotilauksissa ota yhteyttä myynti@kupilka.fi

Kyllä. Kupilkan tuoreuden voi testata puun tuoksusta – mitä voimakkaampi tuoksu, sitä uudempi tuote! Tuoksu katoaa joidenkin pesukertojen jälkeen.

Kyllä. Tuotteisiin voi maalata esimerkiksi laadukkailla akryylimaaleilla. Muista antaa maalin kuivua huolellisesti ja ohjeita noudattaen.

Kyllä. Voit porata ja hioa tuotetta kuten täysin puista tuotetta. Huomioithan, että erittäin korkea lämpötila voi polttaa puuta ja sulattaa porausreikää.

Kupilka-astiat säilyvät parempina pidempään, kun käytät samasta materiaalista valmistettuja Kupilka-aterimia. Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Tuotteissa voi olla pilkkuja, jotka johtuvat materiaalin puukuitupitoisuudesta. Pilkut eivät vaikuta tuotteen käyttöön.

Kupilkoille on tarkoin määritelty tuote- ja värikohtaisesti saatavilla olevat Muumilogot. Yksilöllisen tuotteen halutessanne suosittelemme teksti laserointi vaihtoehtoa.

Tuotteen normaaliin kulumiseen kuuluu puulle ominainen patinoituminen, mikä ei vaikuta tuotteen käyttöominaisuuksiin. Patinoituminen aiheuttaa myös logon haalistumista ajan kuluessa.