• Juuret & Design
  • Roots & Design
  • Geschichte
  • Over ons
  • O nas
  • ИСТОРИЯ И ДИЗАЙН
  • 歴史

Juuret & Design

PARAS KAVERINI KUPILKA

Eräänä päivänä nuotiolla isoisä ojensi kuppini ja sanoi: ”Kupilka on vanha nimi, tulee aikojen takaa. Jo muinoin nautittiin nuotiolla pienistä kupeista milloin kuumia, milloin muita makoisia juomia. Illan tullen kupponen, oma Kupilka oli kuin paras ystävä, jolla oli aikaa kuunnella… kuin järven aalloilla ja metsän puilla”. 

 

Design

HEIKKI KOIVUROVA

Kupilka-astioiden ja -puukkojen pääsuunnittelija on teollinen muotoilija Heikki Koivurova. Koivurova on tunnettu maanläheisestä asenteestaan ja kauniista, mutta käytännöllisestä muotoilusta. Lapista kotoisin oleva muotoilija asuu nykyään Pohjois-Karjalassa, mistä Kupilkan nimikin juontuu. Kupilka-tuotteita yhdistävät suomalaiset perinteet, uusin teknologia ja parhaat materiaalit. Laadusta tinkimättömän, toiminnallisen ja kauniin tuotteen luominen ovat suunnittelun lähtökohdat. Yksin tai yhdessä, Kupilka tuo palan pohjoista kotimaisuutta ruokailuhetkiin.

 

KUPILKA MATERIAALIT

Meidän oma Kareline® luonnonkuitukomposiitti: lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni. (Seossuhde 50 % mäntysellukuitua ja 50 % kestomuovia.) Tuoteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan. Kareline® luonnonkuitukomposiitti sai alkunsa puuteknologiakeskus Puugiassa Joensuussa.

 

 

KUPILKAN ERITYISOMINAISUUDET

Elinkaaren lopuksi tuotteet voidaan palauttaa muovinkierrätyskeskuksiin, polttaa lämpöenergiaksi uunissa tai jauhaa uudelleen käyttöön. Kupilka® täyttää EU-vaatimukset No 10/2011 ja 1935/2004/EC §3.

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Voiko Kupilkalla lämmittää ruokaa ja juomaa mikrossa?

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi.

Voinko tehdä ruokaa Kupilkalla hellalla tai avotulella?

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi polttaa lämpöenergiaksi.

Voiko Kupilka-kuppiin laittaa kiehuvaa juomaa?

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Ovatko Kupilka-astiat astianpesukoneen kestäviä?

Kyllä. Astiat voi pestä käsin luonnossa tai astianpesukoneessa kotiin palatessa.

Voinko juoda alkoholia Kupilkasta?

Kyllä. Kupilkasta voi juoda mitä tahansa juomia, eikä tuotteisiin imeydy hajuja tai makuja.

Pitääkö Kupilka pestä heti käytön jälkeen?

Kupilka-tuotteeseen ei imeydy hajuja tai makuja, joten sen voi pestä milloin itselle sopii.

Voiko Kupilka-tuotteita kierrättää?

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Voiko Kupilkan polttaa elinkaaren lopuksi?

Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Onko Kupilka-astioista turvallista juoda ja syödä? 

Kyllä. Kupilka-tuotteet ovat elintarvikehyväksyttyjä ja ne täyttävät EY/EU-vaatimukset

EC/1935/2004/EC §3 ja EU No 10/2011.

Voiko Kupilka-astian laittaa pakastimeen?

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.

Onko tuotteiden värjäykseen käytetty haitallisia väriaineita?

Kupilka-astiat on värjätty elintarvikekäyttöön soveltuvilla väreillä. Koko tuote on läpivärjätty eli sitä ei ole pinnoitettu millään mikä voisi kulua pois.

Ovatko Kupilka-tuotteet biohajoavia?

Kupilka-tuotteet eivät ole biohajoavia vaan ne on suunniteltu kestämään, mikä pienentää hiilijalanjälkeä. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Onko Kupilka-tuotteet tehty kierrätysmateriaalista?

Kierrätämme kaiken materiaalin tuotannossamme, jotta hukkaa ei pääse syntymään. Ruoan kanssa kosketuksissa olevat tuotteet eivät lain mukaan saa sisältää ostettua kierrätysmateriaalia. Tuotteiden materiaalina on omavalmisteinen Kareline® luonnonkuitukomposiitti – lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen sertifioiduista metsistä saatava mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni (seossuhde: 50/50). Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Imeytyykö Kupilkaan hajuja tai makuja juomista ja ruoista?

Kupilka-tuotteen sisälle ei imeydy kosteutta, siksi myöskään hajut ja maut eivät jää kiinni tuotteeseen.

Onko Kupilka-tuotteilla parasta ennen -päiväys?

Tuotteillamme ei ole parasta ennen -päiväystä. Kupilkat ovat erittäin kestäviä eli pitkäikäisiä. Tuotteet myös patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kuinka pidän huolta Kupilkasta?

Kupilka-tuotteet ovat helppohoitoisia eivätkä ne vaadi erityistä huoltoa.

Voinko saada yksilöllisen Kupilka-tuotteen?

Kyllä. Kuppeihin, kulhoihin ja puukkoihin voidaan laseroida enintään 11 merkkiä sisältävä nimi. Logotilauksissa ota yhteyttä myynti@kupilka.fi

Onko normaalia, että Kupilka-tuotteessani on puinen tuoksu?

Kyllä. Kupilkan tuoreuden voi testata puun tuoksusta – mitä voimakkaampi tuoksu, sitä uudempi tuote! Tuoksu katoaa joidenkin pesukertojen jälkeen.

Voiko Kupilka-tuotteisiin maalata?

Kyllä. Tuotteisiin voi maalata esimerkiksi laadukkailla akryylimaaleilla. Muista antaa maalin kuivua huolellisesti ja ohjeita noudattaen.

Voiko Kupilka-tuotetta hioa ja porata?

Kyllä. Voit porata ja hioa tuotetta kuten täysin puista tuotetta. Huomioithan, että erittäin korkea lämpötila voi polttaa puuta ja sulattaa porausreikää.

Voiko Kupilka-tuotteiden kanssa käyttää metallisia aterimia?

Kupilka-astiat säilyvät parempina pidempään, kun käytät samasta materiaalista valmistettuja Kupilka-aterimia. Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.

Kupilka Stamp