ME VÄLITÄMME

KUPILKAN ELINKAARI

Tuotteet valmistetaan omasta luonnonkuitukomposiitista ja ne tukevat näin uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä. Puu komposiittiin tulee suomalaisista sertifioiduista metsistä. Sekä tuotteet että materiaali on valmistettu EKOenergialla Suomessa, Kontiolahden Pyytivaaralla. Valitsemalla kotimaisen tuotteen tuet suomalaista työtä ja pienennät logistiikkapäästöjä. Tuotteen laaja käyttölämpötila (-30 °C – +100 °C) ja materiaalin kestävyys takaavat pitkäkestoisen tuotteen vuosiksi eteenpäin, ja näin myös pienemmän hiilijalanjäljen. Elinkaaren lopuksi tuotteet voidaan palauttaa muovinkierrätyskeskuksiin, polttaa lämpöenergiaksi uunissa tai jauhaa uudelleen käyttöön. KUPILKA-pakkaukset on valmistettu uusiopahvista, joka voidaan kierrättää tai polttaa.

Kupilka tekee parhaansa hiilijalanjäljen minimoimiseksi

Puolueettoman konsulttifirman tekemän tutkimuksen mukaan Kupilka-tuotteen ja Kareline-luonnonkuitukomposiitin valmistuksesta aiheutuvat päästöt ovat nolla (0 kg CO2-ekv). Laskennassa noudatettiin soveltaen kansainvälisiä elinkaariarviointistandardeja ISO 14040 ja ISO 14044. Tutkimuskohteeksi valittiin Kupilka-tuoteperheen suosituin tuote, Kupilka 21 -kuppi ja teelusikka kolmiopakkauksessa.

Kuinka nollapäästöt on mahdollista saavuttaa?

1. Tuotannossa syntyvät jätteet kierrätetään omassa toiminnassa.

2. Käytetty sähkö on hiilineutraalia (EKOenergia).

3. Tuotantotilojen lämmitys tapahtuu hukkalämmöllä ja ekosähköllä, jotka ovat hiilineutraaleja lämmönlähteitä.

Kun hiilijalanjälkilaskelmaan sisällytetään raaka-aineiden hankinta- ja kuljetusprosessit, Kupilka-tuotteen valmistus sekä pakkausmateriaalien hankinta (valmistus ja kuljetus), tulee tutkimuskohteen hiilijalanjäljeksi 0,23 kg CO2-ekv. Yhtä pieni hiilijalanjälki syntyy, kun kasvatetaan 1,2 kg perunoita. Suurin osuus (yli 65%) koko elinkaaren hiilijalanjäljestä aiheutuu käytön aikana tapahtuvasta tuotteen pesusta. Kupilka suositteleekin pesemään tuotteita harkiten, ja ympäristöystävällisiä pesuaineita käyttäen.

YHDESSÄ

Hyvinvoivat työntekijät ovat parempia työntekijöitä! Teemme parhaamme paremman työympäristön luomiseksi, jolloin oma-aloitteisuus pääsee kukoistamaan. Ajoittain järjestämme fyysistä harjoittelua työajalla terveyden edistämiseksi. Yhteishenkeä parantaaksemme teemme jo perinteeksi muodostuneita kesämatkoja uusiin kohteisiin, kuten Savonlinnan oopperajuhlille, vietämme vuotuiset joulujuhlat sekä järjestämme muita yhteisiä tapahtumia.

YHTEISKUNNAN TUKEMINEN

Me uskomme, että jokaisen yrityksen tulisi antaa takaisin osansa tälle yhteiskunnalle. Meillä on pitkät perinteet vähempivaraisten tukemisessa kansainvälisesti mm. Plan-kummitoiminnan kautta. Tällä hetkellä kummilapsemme on Hondurasista. Tuemme tapahtumia, jotka rohkaisevat ihmisiä ulkoilemaan, kuten Suomen Ladun ’Nuku Yö Ulkona’. Rohkaisemme lapsia aktiiviseen elämään mm. tukemalla junioreiden pesäpalloa ja jääkiekkoa. Palkkaamme nuoria kesätyöntekijöitä työelämän alkeita oppimaan. Meillä on myös aika ajoin työharjoittelijoita koulusta. Hyvät suhteet kyläyhteisön kanssa ovat olleet ehdottoman tärkeät jo yrityksen perustamisesta lähtien. Talkoot, työmahdollisuudet, avoimet päivät ja kyläyhteisön tukeminen ovat olleet reseptinä onnelliseen yhteiseloon.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi.
Jotta Kupilka kestäisi käytössänne mahdollisimman pitkään, emme suosittele tuotetta mikroon, hellalle tai avotulelle laitettavaksi. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi polttaa lämpöenergiaksi.
Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.
Kyllä. Astiat voi pestä käsin luonnossa tai astianpesukoneessa kotiin palatessa.

Kupilkat ovat olleet jo vuosia käytössä yrityksillä, jotka käyttävät ammattikeittiön astianpesukoneita, joten kokemuksen perusteella vastaus kysymykseen on; kyllä.

Kyllä. Kupilkasta voi juoda mitä tahansa juomia, eikä tuotteisiin imeydy hajuja tai makuja.
Kupilka-tuotteeseen ei imeydy hajuja tai makuja, joten sen voi pestä milloin itselle sopii.
Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.
Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.

Kyllä. Kupilka-tuotteet ovat elintarvikehyväksyttyjä ja ne täyttävät EY/EU-vaatimukset

EC/1935/2004/EC §3 ja EU No 10/2011.

Kyllä. Kupilka-astiat kestävät sekä kiehuvaa vettä (+100°C) että -30°C pakkasta.
Kupilka-astiat on värjätty elintarvikekäyttöön soveltuvilla väreillä. Koko tuote on läpivärjätty eli sitä ei ole pinnoitettu millään mikä voisi kulua pois.
Kupilka-tuotteet eivät ole biohajoavia vaan ne on suunniteltu kestämään, mikä pienentää hiilijalanjälkeä. Elinkaaren lopuksi tuotteen voi kierrättää, polttaa lämpöenergiaksi tai palauttaa valmistajalle uusiokäyttöä varten.
Kierrätämme kaiken materiaalin tuotannossamme, jotta hukkaa ei pääse syntymään. Ruoan kanssa kosketuksissa olevat tuotteet eivät lain mukaan saa sisältää ostettua kierrätysmateriaalia. Tuotteiden materiaalina on omavalmisteinen Kareline® luonnonkuitukomposiitti – lujitemateriaalina on ympäristöystävällinen sertifioiduista metsistä saatava mäntysellukuitu ja sideaineena elintarvikekäyttöön hyväksytty polypropeeni (seossuhde: 50/50). Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.
Kupilka-tuotteen sisälle ei imeydy kosteutta, siksi myöskään hajut ja maut eivät jää kiinni tuotteeseen.
Tuotteillamme ei ole parasta ennen -päiväystä. Kupilkat ovat erittäin kestäviä eli pitkäikäisiä. Tuotteet myös patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.
Kupilka-tuotteet ovat helppohoitoisia eivätkä ne vaadi erityistä huoltoa.
Kyllä. Kuppeihin, kulhoihin ja puukkoihin voidaan laseroida enintään 12 merkkiä sisältävä nimi. Logotilauksissa myynti@kupilka.fi

Kyllä. Kupilkan tuoreuden voi testata puun tuoksusta – mitä voimakkaampi tuoksu, sitä uudempi tuote! Tuoksu katoaa joidenkin pesukertojen jälkeen.

Kyllä. Tuotteisiin voi maalata esimerkiksi laadukkailla akryylimaaleilla. Muista antaa maalin kuivua huolellisesti ja ohjeita noudattaen.
Kyllä. Voit porata ja hioa tuotetta kuten täysin puista tuotetta. Huomioithan, että erittäin korkea lämpötila voi polttaa puuta ja sulattaa porausreikää.
Kupilka-astiat säilyvät parempina pidempään, kun käytät samasta materiaalista valmistettuja Kupilka-aterimia. Tuotteet tästä materiaalista patinoituvat kauniisti menettämättä laatuaan.
Tuotteissa voi olla pilkkuja, jotka johtuvat materiaalin puukuitupitoisuudesta. Pilkut eivät vaikuta tuotteen käyttöön.
Kupilkoille on tarkoin määritelty tuote- ja värikohtaisesti saatavilla olevat Muumilogot. Yksilöllisen tuotteen halutessanne suosittelemme teksi laserointi vaihtoehtoa.
Viime aikoina on noussut esille bambun tai muun kasvikuidun ja muovin yhdistelmästä valmistetuista tuotteista mahdollisesti vapautuvat formaldehydi- tai melamiinijäämät. Tästä syystä johtuen ko. materiaaleista ei ole sallittua valmistaa tai myydä tuotteita EU:n alueella.
 
Kupilka-tuotteet valmistetaan kotimaisesta mäntysellukuidusta, joka ei kuulu EU:n muoviasetuksen kiellettyjen aineiden listalle. Tuotteemme on hyväksytty elintarvikekäyttöön EU:n standardien mukaisesti, eikä niistä irtoa haitallisia aineita pitkäaikaisessakaan käytössä – oli kyse sitten kylmistä tai kuumista herkuista.